torstai 28. huhtikuuta 2016

Clinica dental A.Mesquida (Sinin klinikka)


Noniin, pikkuhiljaa pääsee mukaan työpaikan työtapoihin ja aikatauluihin.
Aloitan kertomalla hiukan itsestäni. Olen Sini, 21-vuotias raumalainen joka lähti koulun järjestämään kuukauden kestävään vaihtoon. Opiskelen Turun ammatti-instituutissa suun terveydenhoitoa yhdessä Julian kanssa ja valmistumme heti vaihdon jälkeen.
Olen siis suorittamassa työharjoittelua paikallisella hammasklinikalla Manacorissa, mutta Suomessa olen suorittanut jo näytöt ja saanut osaamispisteet, joten täällä olemme enimmäkseen tutustumassa paikalliseen toimintaan. Klinikka on auki ma-pe aamuisin ja ti ja ke se on vielä siestankin jälkeen iltaisin auki (siesta pidetään n. klo 14-16) Tämän viikon klinikka on ollut poikkeuksellisesti vain aamuisin auki, koska omistaja pariskunta on matkoilla ja ollaan toimittu päivittäin vain yhden lääkärin turvin, mutta ensi viikosta alkaen alan myös tekemään iltavuoroja joka tuo kivaa vaihtelua arkirytmeihin. Olen siis pelkästään aamuvuorossa tai iltavuorossa ja työajat ovat muutenkin sopivan lyhyitä. Aamuvuorosta pääsen ennen siestaa ja iltavuoro alkaa vasta siestan jälkeen.
Klinikka on yksityinen pieni yritys jonka omistaa hammaslääkäri Andres ja hänen vaimonsa joka toimii suuhygienistinä ja vastaanotolla klinikalla. (Kuulin myös tänään että Andres on Baleaarien varapresidentti!) Työpaikalla arvojärjestyksen kyllä huomaa ja omistaja tekee selväksi, että hoitaja on hoitoja ja lääkäri on lääkäri...Vaikka englannin puhuminen ei häneltä oikein onnistu niin vahvat käsieleet löytyy ja näyttää kyllä mistä saa kävellä ja minne ei ikinä saa mennä :D Hoitajat siis kävelevät seiniä pisin ja hammaslääkärin puolella ei missään nimessä saa olla. Hoitajilla on myös työmyssyt kun hammaslääkärit saa olla vaikka hiukset auki...Tiistaista lähtien omistaja vaimoineen on ollut kyllä lomalla joten klinikalla on ollut rentoa ja joka päivä vaihtuvien hammaslääkärien kanssa on saanut seisoa missä haluaa ja he ovat yrittäneet kauheasti puhua englantia kanssani.

Klinikalla työskentelee nuori hoitaja joka on asunut 5kk briteissä, joten hänen kanssaan puhun paljon ja sujuvasti englantia, mutta toinen hoitaja ja lääkärit eivät kauheasti osaa puhua englantia vaikka yrittävätkin. Mutta onneksi toinen hoitaja toimii tulkkina ja käytämme myös google translateria apuna :D. Työpaikalla kaikki ovat kyllä vastaanottavia ja iloisia ja töissä on mukava olla. Mutta niin näyttää kaikki espanjalaiset olevan :)

Klinikalla on siis kaksi hoitajaa, omistajahammaslääkäri ja hänen vaimonsa suuhygienistinä sekä joka päivä eri hammaslääkäri tekemässä pelkästään joko juurihoitoa, oikomista tai kirurgiaa. Yksi hammaslääkäri ei siis saa/osaa tehdä kaikkia toimenpiteitä vaan jokaiseen eri toimenpiteeseen tarvitaan oma lääkäri. Eli potilaita juoksutetaan huoneesta toiseen tai sitten lääkärit itse vaihtavat hoitojen aikana huonetta ja hoitaa kahta potilasta samanaikaisesti. Hoitohuoneita on 3 (kaksi lääkärihuonetta ja 1 suuhygienistin huone) ja siellä on myös pieni välinehuolto josta hoitajat huolehtivat.

Klinikka sijaitsee kerrostalossa ja on todella siisti marmorilattioineen ja uusine kiiltävine pintoineen, mutta työpaikalla aseptiikka on muuten ihan vieras käsite!
Tästä postauksesta näyttää tulevan pitkä, joten kerron aseptiikasta ja muusta toiminnasta sitten myöhemmin ku saa vielä paremman käsityksen kaikesta. Huomenna vietämme töistä vapaapäivää, koska menemme tutustumaan paikalliseen kouluun ja kuinka siellä opetetaan hammashoitoa ja sitten alkaakin pitkät vapaat (täällä on jotkut työläisten juhlat, varmaan sama kun suomessa vappu :D) ja menemme vasta keskiviikkona seuraavaksi töihin. Rutkasti aikaa siis tutkia saarta ja tehdä eri aktiviteettejä :)

-Sini

 Klinikka ulkoapäin

 Klinikka sijaitsee vasemmalla puolella kuvassa, mutta kuten huomaa niin täällä kaikki on tiiviisti rakennettu eikä ulkoapäin huomaa onko talot asuintaloja vai liiketiloja. Täytyy oikeasti tietää mihin osoitteeseen on menossa tai kävelee aivan varmana ohi :D

 Ovisyvennyksessä ovisummerin vieressä on vain pieni kyltti klinikasta

 Vastaanotto. Ruskeasta oviaukosta oikealle ja pääsee pomon toimistoon ja taukohuoneeseen. Raidalliset ovet menevät potilaiden odotustilaan ja vasemmalla on hoitohuoneet.

 Odotustila. Omistajan diplomeja seinä täynnä. Kovasti työntekijät kehuvat että hän on saaren parhaita hammaslääkäreitä, kaipa hän siis on diplominsa ansainnut :D

 Omistajan toimisto

Klinikka sijaitsee kerrostaloasunnossa ja summeri soi siellä koko ajan, koska ovia ei saa pidettyä lukosta auki. Hoitajat siis auttavat lääkäriä, hoitavat omia potilaita (kyllä, hammashoitajat tekevät täällä myös omia töitä) ja ravaavat avaamassa ovea ja vastaamassa puhelimeen

 Hoitohuone

 Hoitohuoneesta pääsee välinehuoltoon ja sieltä läpi toiseen huoneeseen

 Toinen hoitohuone

 Hoitohuoneesta näkymä vastaanotolle. Täällä työskennellään siis ovet auki koko ajan ja kaikki näkevät ja kuulevat toimenpiteet ja potilaat. 

Iloinen työläinen hoitajanmyssy päässä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti