torstai 28. huhtikuuta 2016

CLÍNICA DENTAL INFANTIL


Clínica dental infantil on lasten hammaslääkäri, jossa työskentelee yksi hammaslääkäri, hammashoitaja ja suuhygienisti. Klinikka on peni ja se sijoittuu kahteen kerrokseen. Ensimmäisessä kerroksessa on odotushuone lapsille, josta löytyy leluja. Toisessa kerroksessa on kaksi hoitohuonetta, välinehuoltohuone ja vessa. Väriltään klinikka on lapsille erittäin mukava, värikkäät seinät, lattia ja hoitajilla yhtenäiset lila-valkoiset hoitoasut.

Klinikalla tehdään lapsille hampaiden tarkastuksia, paikkauksia, hampaanpoistoja ja oikomista. Hammaslääkäri tekee tarkastukset, oikomishoidon suunnittelun, toteutuksen, hampaanpoistot ja paikkauksen. Suuhygienistit saa täällä toteuttaa oikomishoitoa, hammaskivenpoistoa.. 

Klinikka on perustettu vuonna 2002 ja töitä kulemma riittää. Kilpailu on kuitenkin kasvanut, sillä hammasklinikoita on vuosien aikana alkanut kasvaa kuin sieniä sateella. Täällä hammasklinikoita on yhtä paljon kuin Suomessa kampaamoita. Tänne lasten klinikalle on noin viikon jono, mutta jos on akuuttia särkyä tai hammas lohjennut, hammaslääkäri ottaa samana päivänä. Hammaslääkärin nimi on Catalina, hän kertoi Mallorcalaiskulttuurin olevan rentoa, ihmiset tulevat ja menevät miten tykkäävät. Asiakkaat ilmestyvät usein myöhässä, mutta se ei tunnu haittaavan ketään. Täällä tehdään töitä rennolla otteella. Minun työvuoroni ovat samat kuin muilla, ma-ti 15-20, ke 12-17, to 15-20 ja pe 9-14. Työvuorojen pituudet illalla vaihtelevat, välillä työt on tehty jo 19 aikaan ja päästään kotiin. Kesäisin he tekevät vain aamuvuoroja, sillä iltapäivällä alkaa olla liian kuuma. Ilmastointia ei ole klinikalla, vain perinteinen läpiveto ikkunat auki.

Hinnastoa:
-tarkastus ~25e
-puudutus
-hampaan paikkaus (pieni) ~50e
                                (iso)    ~70e
-hammaskiven poisto
-hampaan poisto
-oikomishoito (2vuotta kestävä) ~2500e
 oikomishoidon hinta vaihtelee hoidon kestosta.

Täydennän uudessa postauksessa myöhemmin.


Työtekniikat täällä eroavat aika paljon Suomeen verrattuna. Huh.. mistä aloittaisin!! Aloitetaan hoitohuoneiden puhtaudesta. Täällä ei tehdä juurikaan minkäänlaisia pintojen pyyhintöjä, hoitajalla on ainoastaan purkki, mistä hän ottaa desinfektio-tyylisiä pyyhintälappuja. Vain joskus potilasvaihdossa hän pyyhkii lääkärin tarjottimen, puustimen, pari kulmakappaletta, jotka ovat nekin koko päivän käytössä potilaalta toiselle, potilastuolia sutaisee yhdellä ranneliikkeellä, pyyhkii lampun kahvat ja sylkykupin yhdellä pyyhkäisyllä. Tosiaan täällä on sylkykupit käytössä! Lasten kuola ja räkä valuu pisin reunoja, hoitotuolia ja lattiaa :). Jos on tehty paikkaus ja käytetty muovipaikka-aineita ja muovipyssyä, ne kerätään ja laitetaan takaisin purkkeihin ja pöydälle. PYYHKIMÄTTÄ. Muovipaikka-aine patruunat ovat käyneet siis potilaan suussa ja ova tolleet tod.näk. kosketuskissa syljen ja/tai limakalvon kanssa. Aikamoista..

Tässä muutamia kuvia klinikasta:


Hammaslääkärin hoitohuone

Hml:n tarjotin, kulmakappaleet, puustin, pussitettu peili ja sondi.. hmm...

Sticksit, sidosaineet, etsi ja kippo johon laitetaan käytetyt poranterät. Tässä koko päivän ja pyyhkimättä.

Hoitajan työpöytä, kaikki esillä koko ajan, ei pyyhitä missään välissä, valokovettimen vieressä oikealla puolella näkyy laatikko, jossa on desinfiointi ainetta. Siellä lilluu käytetyt instrumentit. Ne huuhdellaan jossain välissä kraanavedellä ja kuivataan pyyhkeeseen. Peili ja sondi menevät pussitettaavaksi ja autoklaaviin odottamaan seuraavaan päivään steriloimista. Muut instrumentit suoraan laatikoihin.


Tässä pintaraapaisu klinikasta, myöhemmin lisää.. :)

-Julia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti