maanantai 16. toukokuuta 2016

Viimeinen viikko



Viimeinen viikko tosiaan alkoi ja kyllä täällä jo vähän kotiinlähtöä odotetaan. Ilmat on alkaneet lämpenemään oikein kunnolla ja aurinkoa on saatu otettua. Paitsi perjantaina oli kunnon ukkosmyrsky ja sähkötkin katkesivat kotoa, vaikka juuri edellisenä päivänä työkaverit kehuivat ettei täällä oikeastaan koskaan ole myrskyjä eikä sähköt ole koskaan menneet poikki :D

Viikonloppuna oli tekemistä ja aika kului todella nopeasti. Perjantaina molemmilla oli lyhyet työvuorot jonka jälkeen lähdimme Julian klinikan hammaslääkärin kanssa käymään Artassa, joka sijaitsee noin 20km päässä kotikylästä. Arta oli melko samanlainen kivikaupunki kuin Manacorkin,mutta siellä oli oikea turistikatu täynnä kauppoja ja ravintoloita sekä kukkulalla iso kirkko mistä oli upeat näköalat.
Perjantaina tosiaan oli ukkosmyrsky niin loppuilta meni vain lähiravintolassa istuskellessa.

Artan ostoskatua

Kirkolle johtavat portaat

Kukkulalla oleva kirkko




Olimme illalla jo katsoneet valmiiksi viikonlopun säätiedotteet ja lauantaina heräsimme aikaisin ja lähdimme heti aamulla linja-autolla Porto Cristoon hienoille hiekkarannoille kärventämään itseämme. Satamassa kävellessä huomasimme turistiveneen, joka teki eri pituisia matkoja eri rantakaupunkien välillä ja olihan semmoiseen pakko päästä. Matka kesti n. 45min ja päädyimme Cales de Mallorcalle jossa hyppäsimme veneen kyydistä pois ja jäimme sinne muutamaksi tunniksi ottamaan aurinkoa. Kahden aikaan vene tuli takaisin jonka kyydissä lähdimme takaisin Porto Cristoon.



 Cales de Mallorca



Veneessä oli lasipohja!



Lauantai illalla lähdimme vielä Julian klinikan hammaslääkärin ja hänen perheen kanssa kiertämään suuria keskiajan markkinoita Capdeperaan. Siellä olikin paljon nähtävää ja olimme kotona vasta puolenyön aikaan. Markkinat olivat levittäytyneet laajalle alueella eri kaduille ja korkealle kukkulalle missä oli myös vanha linna. Ihmisiä oli todella paljon ja livemusiikki soi eri aukioilla.



Markkinoilla oli todella paljon ihmisiä ja ne kestivät koko viikonlopun

Ihania ruokakojuja

Sinin lempikoju :-)

 Kukkulan päältä linnan pihasta otettu kuva



Aiheena oli siis keski-aika ja ihmiset olivat pukeutuneet sen mukaisesti



Hammaslääkäri Catalina ja hänen lapsensa :)

 Merimaisema linnan muureilta

Paikallista yrttiviinaa maistettiin.. ja melkein oksennettiin ekasta hörpystä :D Melko tuhtia.

Täällä uskotaan että saatana on olemassa, pääsiäisenä he polttavat saatanan näköisiä kokkoja. Markkinoillakin saatana oli isona aiheena. 

Kaikilla oli perinteiden mukaisesti kukkaseppeleet päässä, Juliakin osti omansa.

Sunnuntaina aamu oli taas melko pilvinen ja kerkesimme jo hieman masentumaan, että mitä voisi tehdä kun joka paikkakin on kiinni, mutta onneksi pilvet väistyivät ja lähdimme junalla Palmaan ja suoraan rannalle ottamaan aurinkoa. Rannalla vietettiin koko päivä ja väriäkin on tullut kiitettävästi.

Palman ranta 

Oli kova aallokko!

Illalla kiersimme vielä Palman keskustassa auki olevia kauppoja ja molemmat ovat nyt onnellisia valmistujaisasujen omistajia :)

Postauksessa on taas videoita, jotka näkyvät todennäköisesti vain tietokoneelta katsottaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti